Електро Систем
 


 

Подово и стенно отопление

Фирма Електро Систем предлага системи за електрическо лъчисто отопление  и има лидерска позиция по отношение на предлагането на най-разнообразни технически решения с нагревателни кабели. 


Подово и стенно отоплениеГолемият успех в развитието на това направление е резултат на безкомпромисно качество на немските нагревателни кабели и контролери. Автоматизираните системи с нагревателни кабели, които ние можем да предложим, се използват за:

  • Стайно отопление /подово, таванно или стенно/;
  • Топене на лед и сняг в олуци, водосточни тръби, корита, воронки и други и други рискови участъци от покривите;
  • Снегопочистване на външни терен, предгаражни рампи, стълбища, алеи, тротоари и др.;
  • Размразяване на тръби, шахти, механизми. Подгряване а технологични флуиди в промишлеността, премахване на конденз и всякакви проблеми, породени от ниските или рязко променящите се температури.

 

Доброто качество означава постигане на бърз ефект без излишни разходи за електроенергия с отлична гаранция.

  • 24 месеца за управляващата техника
  • 10 години за нагревателните кабели

Предимства на невидимото отопление

Стайно лъчисто отопление

Подово и стенно отоплениеНай-популярното приложение на лъчистото отопление е подовото отопление.

За разлика от тръбния вариант, електрическото подово отопление не се нуждае от абонатна станция, складиране на гориво, както и мероприятията по осигуряването му. Не се нуждае от поддръжка и се обслужва само от термостати, които са единствения видим елемент на системата.

За изграждане на такива системи се използват кабели със силиконова и PVC изолации. Излъчвателят се състои от патеннтовани, многожични сплавни проводници. Този тип кабели се използват само в сухи помещения. Залагат се мощности от 80…140 w/кв.м.

 

 

Подово и стенно отоплениеДруго предимство на електрическото лъчисто отопление  е, че то по-лесно се монтира в стени и тавани, когато полагането в пода е невъзможно. Богатата гама от термостати дава възможност за прецизно поддържане на подовата и стайна температура. Чрез програмируем термостат може да се поддържа желаната температура, което снижава разходите за електроенергия до минимум.Двойният термоконтрол, разполагането на отоплителната система върху максимална площ, както и правилното изпълнение на термоизолационните детайли, гарантират 60% икономия на електроенергия.Електрическото подово отопление се характеризира с изключителен комфорт. Температурата във всички части на помещението, както и от пода до тавана, е една и съща. Липсата на течение и премахването на мухъла също са големи предимства.